Psychosynthese Coaching

 Psychosynthese-coaching-inngesprek-joke-sistermansPsychosynthese Coaching

 

“there are no mistakes, just lessons to be learned”

Psychosynthese bekijkt niet alleen met respect de schaduwkanten van de mens, maar juist ook naar de lichtkanten met mogelijkheden tot groei. In psychosynthese coaching kijken we niet alleen naar het verleden, alhoewel het wel aan bod kan komen in de gesprekken, maar richten we ons vooral op de toekomst;

“Door de eeuwigheid, vanuit het verleden, in het heden voor de toekomst”

 

 

EEN NATUURLIJKE ONTWIKKELINGSWEG….

Een uitgangspunt in psychosynthese is dat je alles in je hebt om volgens een natuurlijke weg je te ontwikkelen als mens. Ons leven is een voortdurende ontwikkelingsweg, wezenlijk onvoorspelbaar en bovendien voor ieder op unieke wijze verlopend. Dat maakt het avontuurlijk hier en daar, maar kan ook behoorlijk lastig zijn….

De psychosynthese benadering nodigt uit om eens op andere wijze naar je eigen leven te kijken

 

WANNEER PSYCHOSYNTHESE COACHING ?

Psychosynthese-coaching-inngesprek-joke-sistermansAls psychosyntheticus ben ik opgeleid om methodisch om te gaan met existentiële situaties. Existentieel wil zeggen ‘betrekking hebbend op het bestaan’. Meestal ontstaan deze situaties in overgans periodes in je leven. In deze overgangsperiodes voldoen oude oplossingen en antwoorden niet meer voor je problemen en dilemma’s, en de nieuwe hebben zich nog niet aangediend. Ogenschijnlijke vanzelfsprekendheden blijken dat niet te zijn en je komt in een gebied terecht waar je de spanning ervaart tussen de veiligheid van het bekende en het verlangen naar het nieuwe en onbekende.

Psychosynthese Coaching kan je hierbij behulpzaam zijn door bovenstaande en andere tegengestelden met elkaar in verbinding te brengen en met het activeren van je vermogens die bijdragen aan het verwezenlijken van wat werkelijk belangrijk voor je is.

“Streef naar het onmogelijke, en verwezenlijk het haalbare”

ERVARINGSGERICHTE BEGELEIDING

Ik vertrouw op het helende vermogen van ieder mens en kan je met je meekijken en je begeleiden in hoe het vermogen om te verwezenlijken wat werkelijk belangrijk voor je is bij jou aangesproken kan worden en hoe je dit vermogen effectief in kunt zetten.  Omdat ieder mens uniek is, is iedere ontmoeting dat ook voor mij. Het gaat in mijn psychosynthese coaching & begeleiding om  jouw zoektocht en antwoorden !

PSYCHOSYNTHESE VAAG?

Vaker geven mensen aan psychsosynthese een vaag iets te vinden en in wezen hebben ze dan gelijk wanneer ze er nog nooit van hebben gehoord en er geen kennis van hebben. Vaag is  hoe de dingen beginnen, er is een soort van onbestemde besef ,van misschien iets wat je wil, en waar je misschien ooit al wel een glimp van hebt opgevangen,  maar je begrijpt het nog niet; snapt het nog niet . Psychosynthese activeert die vage gebieden zodat deze onderdeel worden van je dagelijkse bewustzijn. Omdat de methode helder is ben je in staat om ‘ de vage gebieden’ te activeren.

Dat psychosynthese niet zweverig en vaag is, maar juist zeer pragmatisch, helder en het resultaat concreet kun je zelf gaan ervaren tijdens de gesprekken met mij.

Heb je nog meer vragen over psychosynthese coaching en begeleiding? Neem dan contact met mij op.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someone