Werkwijze

Ik vertrouw op het helende vermogen van ieder mens en kan je met je meekijken en je begeleiden in hoe het vermogen om te verwezenlijken van wat werkelijk belangrijk voor je is bij jou aangesproken kan worden en hoe je dit vermogen effectief in kunt zetten. Het gaat in mijn psychosynthese coaching & begeleiding om  jouw zoektocht en antwoorden !

 

KENNISMAKINGSGESPREK

Een eerste -gratis- gesprek ter kennismaking is om van twee kanten te ervaren of we met elkaar kunnen en willen samenwerken, wat essentieel is voor het behalen van de doelstelling. Deze doelstelling zal ik dan ook samen met je formuleren en van daaruit beoordelen of de methode van psychosynthese begeleiding en coaching behulpzaam kan zijn. Mocht ik denken dat een andere vorm van dienstverlening passender zou zijn dan zal ik dat zeker mededelen en je mogelijk adviseren.

 

INTERVENTIEPLAN

Hoe de reis verlopen zal weten we natuurlijk niet, maar ik kan op een gegeven moment enige helderheid bieden over de route die we gaan zullen. Doorgaans maak ik al vrij snel een interventieplan, wat we zullen bespreken. Hier staat de doelstelling in, een planning van frequentie en hoeveelheid gesprekken, en ook de mogelijkheden die tot bewustwording en omvorming van de situatie kunnen leiden. Gezamenlijk zullen we de effecten van wat we gedaan hebben evalueren en zal ik je mogelijk aanbevelingen geven voor verderop.

 

PSYCHOSYNTHESE TECHNIEKEN & MODELLEN

In de psychosynthese benadering is de persoonlijke ervaring het leidend principe. Ik hanteer de modellen en technieken van psychosynthese op eigen wijze en afgestemd op jou als persoon.

Om in contact te komen met onbewuste –creatieve en helende- delen van onszelf kent de psychosynthese benadering technieken als visualisatie, innerlijke dialoog, creatieve meditatie en het werken met mythen en verhalen. Misschien klinkt het je ‘vreemd’ in de oren, maar we gebruiken bijvoorbeeld de visualisering allemaal, alhoewel grotendeels onbewust. We kunnen zelfs niet zonder verbeelding; het zijn beelden die een beginnend idee omkleden. De wereld van de verbeelding stelt ons in staat om met ons onbewuste te communiceren en zo te achterhalen wat er in je leeft.

Het kan voorkomen dat ik oefeningen of opdrachten voor tussen de sessies door geef; altijd met heldere uiteenzetting van mijn kant. Ook kun je verwachten dat ik je literatuur ter inspiratie en/of kennis zal aanreiken.

 

AFSPRAKEN

Individuele sessies duren bij mij om en nabij anderhalf uur. Werken met meerdere personen of een groep heeft – vanzelfsprekend-langer tijd nodig.

De frequentie van de gesprekken zal variëren, afhankelijk van wat er gaande en nodig is, van eenmaal per week tot een keer per maand.

 Het is ook mogelijk om af te spreken met mij in de avonduren en in het weekend.

Een persoonlijke ontmoeting heeft m’n voorkeur, maar incidenteel kunnen we ook een skype gesprek afspreken, als je ver weg woont bijvoorbeeld.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someone